CORONAMAATREGELEN
Vanwege de lockdown, die is uitgeroepen door de regering, kunnen de (film)voorstellingen tot en met 25 januari 2022 helaas niet doorgaan.


Wat betekent dit?

De voorstellingen die tijdens deze periode in De Schalm te zien zouden zijn gaan niet door. We proberen, in overleg met de impresariaten, te zoeken naar een alternatieve datum: de voorstelling wordt dan verplaatst en je ontvangt nieuwe tickets met de juiste datum en tijd. Als de nieuwe datum je niet uitkomt kan je kiezen voor een tegoedbon of krijg je je geld terug. Als het niet anders kan, wordt een voorstelling geannuleerd. Ook dan nemen we contact op, en kan je kiezen voor een tegoedbon of krijg je je geld terug. Heb je kaarten voor een voorstelling in deze periode, dan hoef je op dit moment nog niets te doen. We vragen je om begrip en geduld. We brengen je persoonlijk via e-mail op de hoogte zodra er meer bekend is over je voorstelling. 


Voorstellingen waar de nieuwe datum nog niet van bekend is:
Simone Kleinsma met 'Verder': oorspronkelijke datum 8 december 2021
Symphonic European Philharmonia met 'Tribute to Elvis Presley': oorspronkelijke datum 8 januari 2022
Harmonie L'Union Fraternelle 150 jaar met 'Wij komme van Zilst': oorspronkelijke datum 9 januari 2022

Voorstellingen na woensdag 25 januari
Vooralsnog gaan de voorstellingen na 25 januari 2022 door. Mochten we al eerder weten dat een voorstelling wordt geannuleerd, dan laten we dat per e-mail weten. Als je nu een kaartje bestelt en de voorstelling kan uiteindelijk niet doorgaan, dan kan je kiezen tussen een tegoedbon of je krijgt je geld terug.  

Theaterkassa
De theaterkassa is in ieder geval tot en met woensdag 25 januari 2022 aan de balie en telefonisch gesloten. Zij zijn wel per e-mail bereikbaar op reserveringen@deschalm.com. Deze mailbox wordt dagelijks gelezen. 

 

Coronatoegangsbewijs
Sinds 25 september 2021 werken wij, volgens de richtlijnen van de overheid, met een coronatoegangsbewijs. 

Werkwijze CoronaCheck
Bezoekers van 13 jaar en ouder zijn dan welkom op vertoon van:
een entreekaart, én een coronatoegangsbewijs + een geldig legitimatiebewijs.
Voor bezoekers tot en met 12 jaar is een coronatoegangsbewijs niet nodig.

Er zijn drie mogelijke coronatoegangsbewijzen: 

1. Testbewijs
:
een negatieve testuitslag die niet ouder is dan 24 uur, die je hebt verkregen via testenvoortoegang.nl  Alleen deze test is geldig voor het Coronatoegangsbewijs. 

2.   Vaccinatiebewijs: volledige coronavaccinatie, met een vaccin dat door het Europees Medicijn Agentschap (EMA) is goedgekeurd.

3.   Herstelbewijs: Bewijs dat u minder dan 6 maanden geleden hersteld bent van corona.

Het Coronatoegangsbewijs dien je in de CoronaCheck-app op je smartphone of geprint via CoronaCheck.nl in een QR-code om te zetten. Dan pas heb je een geldig Coronatoegangsbewijs.
Een vaccinatiebewijs dat je op de priklocatie hebt ontvangen of het gele vaccinatieboekje is geen geldig toegangsbewijs.

Wij gebruiken een scanner om de geldigheid van je coronabewijs te controleren en checken of de gegevens op je telefoon of print hetzelfde zijn als op je identiteitsbewijs. 
Als je voldoet aan één van de drie voorwaarden, en je hebt dus een QR-code, dan wordt er een groen scherm getoond op de scanner. Wij kunnen in het kader van de privacy niet zien of je gevaccineerd, hersteld of getest bent. Alleen bij een groen scherm krijg je toegang tot het theater. 

In het theater 
- Heb jij of een van je huisgenoten gezondheidsklachten (koorts, neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid)? Blijf dan thuis. 
- Kom niet te vroeg 
- Volg de aanwijzingen op van medewerkers

De regels van het RIVM 

- Was je handen. Desinfecteren kan op verschillende plaatsen in ons theater
- Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
- Schud geen handen 

Wat doen wij? 

- Medewerkers begeleiden de bezoekers naar de zaal
- De mogelijkheid om op verschillende plekken de handen te desinfecteren
- Wij hebben een goed werkend ventilatiesysteem met luchtverversing
- Je ontvangt uiterlijk een dag voorafgaand aan aan de voorstelling een servicemail met informatie over de veiligheidsregels

Wat kan jij doen? 

- Kom niet naar het theater als je gezondheidsklachten hebt (koorts, neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid)
- Kom niet te vroeg, maar wel op tijd

Samen veilig naar het theater op voldoende afstand

Een veilige omgeving voor zowel onze gasten, werknemers en artiesten is heel belangrijk voor ons. Op deze manier zorgen we er samen voor dat de theaterbeleving optimaal blijft en iedereen kan genieten van de voorstellingen. 

Wij houden ons aan de maatregelen van het RIVM, de Rijksoverheid en de Veiligheidsregio en we hanteren het protocol van de VSCD (brancheorganisatie van theaters)

We vragen je de regels na te leven voor jouw en onze veiligheid. Bedankt voor je begrip en medewerking.


Doordat de situatie rondom corona voortdurend veranderd, kan de inhoud van deze pagina regelmatig wijzigen. Bijvoorbeeld door aangepaste regelgeving of door wijzigingen in de interne organisatie.