Imperfect Dancers

Empty Floor
Wed 21 Sep '22 20:15
Wed 21 Sep '22
20:15
  • Wed 21 Sep '22
    20:15
    Grote Zaal

Empty Floor is gegroeid uit het verlangen om de verborgen belevingswereld te verkennen van al wie dagelijks geconfronteerd wordt met de ziekte van Alzheimer. Het stuk wil het taboe doorbreken en het publiek bewust maken van de verschillende aspecten van de ziekte. 

Door zowel de pijnlijkste als de grappigste te belichten toont Empty Floor de kracht en de vreugde van het leven dat schuilgaat achter de onbehaaglijke schaamte van patiënten en hun naasten. Bij deze productie worden steeds lokale seniorenverenigingen betrokken. De dansers delen het podium met senioren-vrijwilligers die personen met alzheimer een gezicht geven door voor één avond hun gevoelens, angsten en vreugden te vertolken.

Over imPerfect Dancers Company
De voorstelling wordt gedanst door imPerfect Dancers Company, onder de artistieke leiding van Walter Matteini en Ina Broeckx. Dit artistiek duo heeft al vele lovende kritieken en prestigieuze prijzen mogen ontvangen en hebben samen met imPerfect Dancers Company de hedendaagse dans scene compleet veroverd. Energiek, emotioneel, ontvankelijk en gemotiveerd zijn kenmerkende woorden voor deze groep. Hun choreografische taal is intens fysiek en atletisch en hangt af van hun zoektocht om de menselijke ziel in al zijn verschillende facetten te verkennen en te begrijpen. Een inspirerende en unieke dansvoorstelling voor iedereen die geraakt wil worden.

Wie zoeken wij?
Voor deze voorstelling is Theater de Schalm samen met de imPerfect Dancers Company op zoek naar senioren die het leuk vinden om één keer mee te repeteren en aansluitend mee te spelen in de voorstelling. Ervaring met dansen en acteren is niet nodig. Tijdens de repetitie (voorafgaand aan de voorstelling) krijgen de deelnemers te horen wat hun rol zal zijn tijdens de voorstelling, maar ook tijdens de voorstelling worden de senioren op het podium begeleidt door een professionele danser.

Interesse?
Interesse om mee te doen? Of heeft u nog vragen? Stuur dan vóór 11 september a.s. een e-mail naar info@deschalm.com. Bellen kan ook, 040 - 253 76 35. Vraag naar Nancy van Dijk of Bente Aalbers. 


Concept & choreografie: Walter Matteini & Ina Broeckx | kostuums: Ina Broeckx | toneelontwerp: Ina Broeckx | lichtontwerp: Walter Matteini | muziek: Arvo Pärt, Philip Glass, Max Richter, Ezio Bosso, J.S. Bach, Pergolesi, Nederlandse volksmuziek | fotografie: Carla Falconetti

Bekijk onze thema's