The last five years

Nanoek
Fri 11 Oct '24 20:15
Fri 11 Oct '24
20:15

De succesvolle off-Broadway musical The Last Five Years komt naar de theaters! Een intieme en eigenzinnige musical over liefhebben en loslaten.

Deze gloednieuwe versie met een ijzersterke cast (Jolijn Henneman en Timo Tembuyser), prachtige muziek en een eigentijdse vertaling, is een niet-te-missen musical.

The Last Five Years, geschreven en gecomponeerd door Jason Robert Brown, vertelt het verhaal over twee New Yorkers die in vijf jaar tijd van hevige liefde naar een break-up bewegen. Voor de twintigers ligt de wereld aan hun voeten. Actrice Cathy probeert haar plekje te veroveren in de theaterwereld, terwijl romanschrijver Jamie zijn eerste boek publiceert en op de rand van groot succes staat. We volgen Jamie’s verhaal in chronologische volgorde, terwijl we Cathy’s verhaal juist achterstevoren beleven vanaf het einde van hun turbulentie relatie. Hun paden kruisen elkaar slechts één keer, op hun bruiloft.

Zonder de oorspronkelijke tekst en de muziek uit het oog te verliezen, pogen de creatives het verhaal een nieuwe female gaze mee te geven. Door deze spannende en frisse versie raakt dit herkenbare liefdesverhaal je recht in het hart.

NANOEK, de producent van brave new musicals, werd bejubeld in de pers en is meermaals bestempeld tot een verrijking voor het Nederlands musicalgenre. Tijdens het Musical Awards Gala 2024 won de nieuwe musical MELK maar liefst 5 musical awards. Met The Last Five Years brengt NANOEK voor het eerst een bestaande musical naar de theaters.

“Nanoek is wat het musical genre in Nederland nodig heeft voor een bloeiende toekomst .”
- O. FESTIVAL

"Wat een aanwinst voor de toekomst van de musical”
"Nanoek, precies wat de musicalwereld nodig heeft”
- TROUW ★★★★

“Een bijzondere verrijking van het musicalgenre”
- THEATERKRANT

Related themes