Wed 31 Mar 20:30 - 21:40

Jihad van Liefde

Mohammed Azaay & Het Amsterdams Andalusisch Orkest
31 Mar
20:30 - 21:40
  • 31 Mar
    20:30 - 21:40
    Lindenzaal

'Jihad van Liefde' is een muzikaal verhaal, gebaseerd op het gelijknamige boek. David Van Reybrouck tekende daarin het aangrijpende verhaal op van Mohamed El Bachiri. Deze metrochauffeur uit het Belgische Molenbeek verloor zijn grote liefde en moeder van zijn drie kinderen bij de terreuraanslag in de Brusselse metro op 22 maart 2016.

Als Marokkaan en moslim was hij in de ogen van sommigen een potentiële dader, maar hij liet zich niet meeslepen door de orkaan van meningen en mediageweld die direct na de tragedie volgde.

Het indrukwekkende boek en zijn inspirerende en hoopvolle oproep tot medemenselijkheid op televisie gaven uitdrukking aan zijn liefde, verdriet en veerkracht.

De Meervaart brengt nu in samenwerking met George & Eran Producties en het Amsterdams Andalusisch Orkest dit belangwekkende boek op het toneel. Gespeeld door acteur Mohammed Azaay, is Jihad van Liefde een rauwe, muzikale en inspirerende voorstelling over een gewone man die – getroffen door het noodlot – zichzelf tot een haast bovenmenselijke gedachte dwingt. Een man die haat bestrijdt met liefde en menselijk blijft terwijl hem iets onmenselijks is aangedaan. Een bijzonder verhaal over liefde, pijn en verzoening.

Jihad van liefde is een schitterende mengeling van rouwbeklag, woede en loutering.

De Volkskrant ****

Credits

Tekst & bewerking: Sarah Ringoet

Gebaseerd op: het boek ‘Een jihad van liefde’ van Mohamed El Bachiri, opgetekend door David Van Reybrouck uitgegeven door De Bezige Bij

Muziek: Amsterdams Andalusisch Orkest Regie: Eran Ben Michaël (George & Eran Producties)

Scenografie: “Silent Fragments of an Explosion…in the mind” door Kouwenhoven&Kranendonk

Met: Mohammed Azaay

Producent: Meervaart & Senf i.s.m. Amsterdams Andalusisch Orkest en George & Eran Producties

Campagnebeeld & poster: Curly & Straight

Welkom
Leuk dat je er bent! We gebruiken cookies om jouw bezoek aan onze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld je persoonlijke instellingen en gebruiken Google Analytics om inzicht te krijgen in ons webverkeer. We gaan ervan uit dat je dat goed vindt, wanneer je de site bekijkt.
Meer informatie