Kaartverkoop

Kaarten voor onze voorstellingen koopt u rechtstreeks bij Theater de Schalm. Dit kan online, telefonisch, per e-mail of aan de theaterkassa.

- telefonisch reserveren: 040 - 253 35 78 
- per e-mail reserveren: reserveringen@deschalm.com
- online kaartverkoop: www.deschalm.com
- bij onze medewerkers aan de Theaterkassa

Onze actuele openingstijden vindt u via DEZE LINK


E-tickets / papieren kaarten toesturen

Bij uw bestelling heeft u de keuze tussen e-tickets en kaarten toesturen per post.
E-tickets zijn toegangsbewijzen die u per e-mail toegestuurd krijgt, thuis zelf print en vervolgens meeneemt naar de voorstelling.
Wanneer u niet zelf wilt of kunt printen, kunt u kiezen voor papieren toegangskaarten. Deze worden naar uw huisadres opgestuurd. U betaalt dan € 2,50 verzendkosten.

Toegangsprijzen, service-en verzendkosten

De prijzen bij de voorstellingen zijn inclusief garderobe (tenzij anders aangegeven), pauzeconsumptie (bij de meeste voorstellingen) en btw. De prijzen zijn exclusief service- en verzendkosten. De servicekosten bedragen € 1,25 per kaart met een maximum van € 5,00 per bestelling, de verzendkosten zijn € 2,50 per bestelling.

De servicekosten dekken o.a. de systeemkosten, datacommunicatiekosten, verkoopkosten, administratiekosten, kosten voor de klantenservice, bancaire kosten en transactiekosten.

Cadeau- en tegoedbonnen

Wij accepteren de volgende cadeau- en tegoedbonnen: 
- de Nationale Theater- en Concertbon
- Podiumcadeaukaart (hier kunt u ook online mee betalen)
- Iris cheque / VVV-bon
- VVV Giftcard 
- City Centrumbon
- Schalm Cadeaubon
- Schalm tegoedbon (deze ontvangt u als u een voorstelling annuleert, u kunt hier ook online mee betalen) 
- Nationale Bioscoopbon en Digitale Bioscoopbon (alleen voor film)
De Podiumcadeaukaart en de Digitale Bioscoopbon kunt u ook kopen bij de theaterkassa. 

Cultuurkaart/Studentenkaart
Houders van een Cultuurkaart en/of Studentenkaart kunnen op de avond van een niet-uitverkochte voorstelling aan de theaterkassa toegangskaarten kopen voor 9 euro per stuk, op basis van de volgende voorwaarden:
- alleen geldig op de speeldatum van de voorstelling
- niet geldig op uitverkochte voorstellingen
- tickets enkel via te theaterkassa te verkrijgen, vanaf driekwartier voor aanvang van de voorstelling
- alleen geldig op vertoon van een geldige Cultuurkaart of Studentenkaart
- maximaal 1 kaart per pas
- vooraf reserveren is niet mogelijk 

Zitplaatsen kiezen
U kunt voor alle voorstellingen uw eigen plaatsen uitkiezen. In het bestelproces ziet u na het kiezen van het aantal kaarten de plattegrond van de zaal automatisch in beeld verschijnen, met daarop uw gewenste aantal stoelen (in rood) geselecteerd. U kunt deze selectie naar wens aanpassen naar een andere plek in de zaal of direct bevestigen.

Naast elkaar zitten
De Grote Zaal van De Schalm is wat stoelnummers betreft ingedeeld in even en oneven nummers. Elke rij begint met oneven nummers aan de rechterkant (1, 3, 5, etc.) en even nummers aan de linkerkant (2, 4, 6, etc.)
In de Lindenzaal lopen de stoelnummers op (1, 2, 3 etc.)

Tweede rang

Vanaf seizoen 2017-2018 gebruikt Theater de Schalm in de Grote Zaal een 2e rang. Deze rang geldt voor alle plaatsen op de zijbalkons (laag en hoog); plaatsen waarbij het zicht ook duidelijk minder is. De prijs van een tweederangs kaartje is daarmee ook iets lager dan 1e rang.

Voorstellingen met staanplaatsen

Bij een beperkt aantal voorstellingen wordt de zaaltribune ingeschoven, waarmee staanplaatsen ontstaan. U vindt dit in de brochure terug bij de desbetreffende voorstellingen. Als het balkon in de grote zaal niet open gaat, betekent dit dat u bij deze voorstelling dus alleen kunt staan. Als het balkon wel open gaat, kunt u kiezen voor zitplaatsen in de bovenzaal. Dit wordt dan duidelijk bij die voorstelling aangegeven. Bij het inschuiven van de tribune in de Lindenzaal vervallen altijd alle zitplaatsen.

Eindtijd voorstelling 

De eindtijden van theatervoorstellingen vindt u bij binnenkomst in het theater op de avond zelf. Het staat tevens in de infomail, die De Schalm een paar dagen voorafgaand aan de theatervoorstelling verstuurt (als uw e-mailadres bij ons bekend is). Uiteraard kunt u ook altijd bellen met de theaterkassa hierover (040 - 253 35 78).

Pauzedrankje
Bij veel voorstellingen is het pauzedrankje inbegrepen, dit staat er altijd bij (zowel online als in de brochure). Soms wijzigt dit weleens en blijkt er toch geen pauze te zijn. In dat geval krijgt u uw consumptie na afloop van de voorstelling. Mocht er wél een pauze zijn terwijl het pauzedrankje niet inbegrepen was dan betaalt u uw consumptie aan de bar.

Uitverkochte voorstelling - Wachtlijst

Bij uitverkochte voorstellingen komen er soms nog kaarten terug in de verkoop. U kunt uzelf op de wachtlijst laten plaatsen door uw naam, telefoonnummer, de betreffende voorstelling en het aantal personen te mailen naar reserveringen@deschalm.com. U kunt uzelf ook online op de wachtlijst plaatsen door bij de betreffende voorstelling op 'wachtlijst' te klikken en het aantal plaatsen in te vullen. We nemen uitsluitend telefonisch contact met u op als er kaarten terugkomen. We spreken geen voicemail in en sturen geen e-mail.

Voorstelling geannuleerd

Het programma is onder voorbehoud. Indien een voorstelling wordt geannuleerd brengen we u hiervan zo snel mogelijk op de hoogte. Bij annulering wordt uw geld gerestitueerd (excl. verzendkosten).

Annuleren / ruilen

Kaarten voor theatervoorstellingen kunnen tot 1 week voor de voorstelling teruggebracht worden. Bij ziekte of andere onvoorziene omstandigheden binnen 1 week kunnen we helaas geen kaarten terugnemen. Voor geretourneerde kaarten ontvangt u een tegoedbon welke u weer kunt inleveren bij een volgende reservering. Voor deze service wordt € 2,- administratiekosten per kaart in rekening gebracht. Als u de kaarten ruilt voor een andere voorstelling in hetzelfde seizoen, betaalt u deze kosten niet. Wij geven geen geld terug.

Tickets die via de Nationale Theaterkassa of eventueel andere verkoopkanalen zijn gekocht kunnen wij niet retour nemen. Voor meer informatie over het annuleren van deze tickets verwijzen wij u naar de betreffende organisatie.


Kaarten kwijt

Bij vermissing van kaarten kunnen duplicaatkaarten worden verstrekt. Komt u op de dag van de voorstelling naar de kassa. Op vertoon van een geldig legitimatiebewijs ontvangt u duplicaatkaarten.

Wederverkoop

Er zijn veel dubieuze websites die zonder toestemming van de artiest op grote schaal kaarten opkopen en doorverkopen. En u bent daarvan de dupe: u betaalt veel meer dan de oorspronkelijke prijs.  Meer informatie vindt u op www.weetwaarjekoopt.nl 

U kunt op elke device (computer, laptop, tablet of mobiel) uw kaarten online bestellen en afrekenen. U kiest per voorstelling het aantal gewenste kaarten in de juiste prijscategorie, bevestigt daarna de stoelen in de zaal en rekent af.
Klik hier voor een stap-voor-stap uitleg.

BEVESTIGINGSMAIL 

U ontvangt altijd een bevestigingsmail als u bestelling succesvol is afgerond. Niet ontvangen? Controleer dan de map waarin uw SPAMberichten terechtkomen in uw e-mailprogramma. Ook is het belangrijk dat u na uw online betaling klikt op 'Voltooien' om terug te keren op de website. Als uw betaling gelukt is, moet u binnen een uur de kaarten ontvangen.

REGISTREREN EN INLOGGEN 

U dient eenmalig een account aanmaken. Lukt dan niet? Dat maakt u wellicht gebruik van een verouderde internetbrowser.
Als u daarna onze site (op hetzelfde device) bezoekt, herkent ons systeem u automatisch. Aanpassen van gegevens kunt u zelf. 

KAARTEN/INFO-KNOP NIET ACTIEF
Waarschijnlijk werkt u op een iPad 2 met Safari. Download de de app Chrome en probeer het daarmee opnieuw.

KAARTEN BETAALD MET IDEAL MAAR NIET ONTVANGEN
Soms zijn er storingen bij iDeal (zie hiervoor https://beschikbaarheid.ideal.nl). Ziet u dat er foutmeldingen zijn bij uw bank, belt u dan met de kassa over uw kaarten: 040 - 2533578. Ook kan het zijn dat u de betaling nog niet definitief heeft voltooid (en terugkomt op de Schalm website) omdat u op een telefoon of tablet bestelt en de knop 'Voltooien' niet goed kunt zien. Klikt u op de knop Voltooien.

ONTVANGST TICKETS 

Als u e-tickets of mobile tickets koopt, ontvangt u direct een e-mail met de link van de e-tickets/mobile tickets wanneer de betaling bevestigd is. Wanneer u kiest voor kaarten per post, dan ontvangt u uw kaarten binnen een week thuis. NB: Als de voorstelling binnen vijf werkdagen plaatsvindt, kunt u de kaarten afhalen aan de kassa van het theater (op vertoon van uw reserveringse-mail).

TICKETS OP SMARTPHONE

Lees hier de handleiding voor mobile tickets NOG DOEN!!
Wij kunnen scannen vanaf uw telefoon. Het liefst mobile tickets, maar een duidelijke streepjescode kan ook. Zorgt u ervoor dat uw schermverlichting fel genoeg is en dat u gemakkelijk naar meerdere kaarten kunt swipen. SCAN VERHAAL PLAATSEN???

Leeftijdsindicatie
Bij kinder- en jeugdvoorstellingen staat een leeftijdsindicatie. Deze indicatie geeft aan voor welke leeftijdscategorie de voorstelling is gemaakt. Deze is gebaseerd op de inhoud en de lengte van de voorstelling. Kinderen jonger dan deze richtleeftijd kunnen de voorstelling voor de spelers en andere bezoekers verstoren. Wij vragen of u hier rekening mee wilt houden.

Stoelverhogers

We beschikken over een flink aantal stoelverhogers, zodat de allerkleinsten de voorstelling ook goed kunnen zien. Bij kindervoorstellingen staan de stoelverhogers klaar bij de zaalingangen.

Kinderwagens en buggy's

Vraagt u aan onze medewerkers bij de garderobe waar u uw kinderwagen of buggy het beste neer kunt zetten.

Met een baby naar de voorstelling

Bij kindervoorstellingen staat een leeftijdsindicatie. Kinderen jonger dan deze leeftijdsindicatie kunt u beter niet meenemen.

Alleen naar de voorstelling

Wij raden aan om kinderen tot 16 jaar altijd met een volwassene naar de voorstelling te laten gaan.

START VOORVERKOOP ABONNEMENTHOUDERS
De exclusieve voorverkoop voor abonnementhouders is van 15 tot en met 21 mei. In deze periode bestelt u (minimaal) 4 theatervoorstellingen, en hiermee wordt u ook voor seizoen 2018-2019 (weer) abonnementhouder.

U bent abonnementhouder als u het afgelopen seizoen minimaal 4 voorstellingen heeft besteld uit ons jaarprogramma. In het nieuwe seizoen ontvangt u als eerste de brochure en kunt u dus eerder bestellen.

 

START VOORVERKOOP VOOR IEDEREEN
De voorverkoop voor iedereen start op maandag 22 mei 2018. U kunt dan kaarten voor 1 of meerdere voorstellingen bestellen via onze website. Vanaf maandag 28 mei kunt u ook telefonisch of rechtstreeks aan de theaterkassa kaarten voor seizoen 2018-2019 kopen, bestellen en afhalen.

 

VROEGBOEKPAS
De Vroegboekpas (voorheen Schalmreduktiepas) is uiteraard weer te bestellen. De pas kost 10 Euro en werkt volgens het principe 1 pas = 1x korting, 2 passen = 2x korting, etc. In combinatie met de pas kiest u dus bij elke voorstelling de pasprijs. Hiertoe vult u een vouchercode in, behorende bij de Vroegboekpas.
De vroegboekkorting op (de meeste) theatervoorstellingen is geldig t/m 30 juni 2018. Daarnaast ontvangen pashouders door het seizoen heen nog diverse aanbiedingen voor voorstellingen.