Rolstoelgebruikers
De publieksruimten van Theater de Schalm zijn toegankelijk voor mindervaliden. In de Grote Zaal en de Lindenzaal zijn een aantal plaatsen voor rolstoelgebruikers beschikbaar. Voor het reserveren van een rolstoelplaats kunt u terecht bij de theaterkassa (040-253 35 78). Het reserveren van rolstoelplaatsen kan helaas niet via de website. Er is ook een invalidentoilet aanwezig.

Slechtzienden
Per voorstelling houden wij bij start kaartverkoop een zeer beperkt aantal plaatsen beschikbaar voor slechtzienden. Reserveert u (tijdig!) telefonisch op 040 – 253 35 78 (ma t/m vr van 11.00 tot 15.00 uur).

Slechthorenden
Theater de Schalm beschikt over geluidsversterkende apparatuur, het Phonak FM-syteem. Deze apparatuur is in de Grote Zaal én Lindenzaal te gebruiken door mensen met een eigen hoortoestel maar ook door mensen zonder hoortoestel die alleen gehoorversterking wensen tijdens de voorstelling. De apparatuur (halslus en/of koptelefoon) is verkrijgbaar bij de theaterkassa. U kunt hier kosteloos gebruik van maken. Na afloop van de voorstelling levert u de apparatuur weer in bij de garderobe.
Klik hier voor meer informatie.

Parkeren minder validen - Taxibus
Minneveld: Er zijn 3 gehandicaptenparkeerplaatsen ter hoogte van de ingang van het gemeentehuis en de bibliotheek. Een gehandicaptenparkeerkaart is hier verplicht. U kunt via de doorgang van de Gemeente van het Minneveld naar het Meiveld waar u meteen links de hoofdingang van De Schalm ziet.
Parkeergarage Geer: Er zijn 4 gehandicaptenparkeerplaatsen in de parkeergarage, 2 onder het Meiveld: ter hoogte van de lift en 2 onder het Minneveld: ter hoogte van de lift. In parkeergarage Geer is parkeren op een gehandicaptenparkeerplaats niet gratis.
Taxibus: Komt u met de taxibus dan kunt u zich het beste laten afzetten op het Minneveld en de doorgang van de Gemeente naar het Meiveld nemen.