Theaterseizoen 2019/2020

Met trots en plezier presenteert Theater de Schalm het nieuwe programma voor theaterseizoen 2019-2020. Het is ook dit jaar weer een gevarieerd programma geworden. Niet alleen landelijke, populaire voorstellingen komen naar Veldhoven, maar ook jong en regionaal talent, en kleinere kunstprojecten krijgen een plek op het podium. 

Zoals ook in voorgaande jaren het geval is geweest, zet De Schalm weer breed in op cabaret. Met dit jaar ruim 45 cabaretartiesten op het podium is er daarom voor elk wat wils. Het aanbod varieert van regionale talenten tot grote namen. Maar ook in andere genres is er volop keuze! Hieronder een klein overzicht:

In het genre komedie zijn o.a. Jandino Asporaat en de dames van Opvliegers weer te zien in De Schalm. In de categorie theaterconcert betreden dit jaar artiesten zoals Tania Kross en The Bentleys het podium. Zij worden in het programma aangevuld met aanstormende talenten zoals Dennis van Aarssen en Mart Hillen. In de categorie tribute concerten kunt u onder andere tributes van Prince, Joe Cocker en de Neil Diamond verwachten. Ook een Nederlandse André Hazes tribute staat op de planning. In het genre muziektheater kun je onder andere South African Road Trip, Het Groot Niet Te Vermijden en de regionale band De Zjoem zien.

Ook klassieke muziekliefhebbers kunnen hun hart ophalen, met Trio Particolare en Four Seasons. Dit jaar is opera terug van weggeweest met Opera Compact (in samenwerking met het Veldhovens Mannenkoor). Een nieuw operagezelschap dat een impuls aan het genre geeft.


Dans
wordt dit jaar vertegenwoordigd door o.a. Another kind of blue en het welbekende Royal Moscow Ballet.

Een steeds populairder genre is het theatercollege, voor iedereen die iets wil leren én een leuke avond wil hebben. De Schalm verwelkomt wielrenlegende Thomas Dekker, en Lieven Scheire die een lezing houdt over menselijke genetica. Laat u inspireren en stimuleren door colleges.

In het genre show keert Alex Klaassen terug naar De schalm! Daarnaast zijn er indrukwekkende shows zoals Flip Fabrique en Van Merwijk’s Latin Soul & Salsa.

Voor de jonge bezoeker is er een breed aanbod aan jeugdvoorstellingen. Voor de allerkleinsten zijn onder andere Brandweerman Sam, Rupsje Nooitgenoeg en Bumba te zien. Al iets oudere kinderen? Dan zijn Brugklas de Musical, Oorlogsgeheimen en Magic Unlimited aanraders.

Uiteraard wordt de categorie toneel niet vergeten! Ghost Stories is er voor wie van spanning houdt. Een gloednieuwe categorie is spel, met daarin twee moordmysteries en een muziekquiz. Het programma wordt compleet gemaakt met een aantal musicals, waaronder de grootschalige productie Verliefd op Ibiza!


No Dutch Required

De Schalm laat ook graag internationale bezoekers kennis maken met theater. Onder het label ‘No Dutch Required’ zijn een aantal voorstellingen opgenomen, waarbij het geen vereiste is dat je de Nederlandse taal moet beheersen om de show te kunnen volgen.


Bestellen en reserveren

U bekijkt en reserveert het gevarieerde en omvangrijke aanbod aan voorstellingen via www.deschalm.com, of u vraagt een gratis papieren brochure aan via reserveringen@deschalm.com. Uiteraard kunt u ook een exemplaar ophalen in De Schalm. Een online versie van de brochure bekijkt u via deze link: https://onlinetouch.nl/deschalm/theaterprogramma-de-schalm-19-slash-20?html=true#/0/

Welkom
Leuk dat je er bent! We gebruiken cookies om jouw bezoek aan onze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld je persoonlijke instellingen en gebruiken Google Analytics om inzicht te krijgen in ons webverkeer. We gaan ervan uit dat je dat goed vindt, wanneer je de site bekijkt.
Meer informatie