Eerste sprekers Mensen van Veldhoven LIVE bekend

Op donderdag 11 april om 20.20 uur vindt de 8e editie van Mensen van Veldhoven LIVE plaats. Sprekers uit Veldhoven vertellen live over hun passie, hobby en/of leven. Iedereen is van harte welkom (toegang is gratis). Het is vrije inloop, dus je hoeft vooraf geen kaarten te reserveren.

De presentatrice deze avond is wederom de bekende RTL-Nieuws presentatrice Meike de Jong. Zij introduceert de sprekers en zorgt voor interactie met de zaal na het verhaal van elke spreker.Deze avond zullen verschillende sprekers vol passie vertellen over wat hen bezighoudt. Zij vertellen deze avond hun verhaal volgens het Pecha Kucha principe (dat betekent 20 slides van 20 seconden).

De organisatie van deze avond is in handen van Theater de Schalm & Gemeente Veldhoven.

Sprekers:
*Wiel Berden
*Henrie Doreleijers

Meer sprekers volgen snel!

Houd de website en Facebook in de gaten voor de namen van de deelnemers.

Wiel Berden

Ik ben Wiel Berden, voorzitter van de werkgroep ‘Veldhoven 75 jaar vrij’. Tevens ben ik voorzitter van Stichting Geheimen van Veldhoven en bestuurslid van Museum ’t Oude Slot. In het verleden was ik werkzaam als directielid van Het Sondervick College.

Presentatie: '75 jaar vrijheid'
Nederland viert tussen augustus 2019 en mei 2020 het feit dat er al 75 jaar vrijheid is. Veldhoven werd 18 september 1944 bevrijd en dat is dit jaar 75 jaar geleden. In dat kader worden er dit jaar activiteiten georganiseerd waarvan het zwaartepunt ligt in de week van 14 t/m 21 september.
Een burgerinitiatief, bestaande uit vertegenwoordigers van de culturele instellingen, de heemkundekringen en Cordaad, heeft de organisatie ter hand genomen.

Henrie Doreleijers
Mijn naam is Henrie Doreleijers. Ik ben 63 jaar oud en heb tot mijn 56e, vijfendertig jaar als militair gewerkt op diverse plaatsen in verschillende functies.
Mijn laatste vier jaren heb ik in Spanje, als defensie attaché (militaire diplomaat) gewerkt in de Nederlandse ambassade in Madrid. Na mijn terugkomst in 2012 ben ik met vervroegd pensioen gegaan en ben ik vrijwilligerswerk gaan doen bij het Veteraneninstituut en bij het Garde Regiment Fuseliers Prinses Irene in Oirschot, waar ik de hoofredacteur ben van ‘De Vaandeldrager’: het kwartaalblad van het Regiment. Tevens heb ik geholpen de website opnieuw op te zetten. Sinds april 2018 ben ik als (burger) herintreder weer voor 20 uur per week werkzaam bij Defensie en houd ik mij bezig met de reorganisatie van de rijopleidingen bij Defensie. Ik ben getrouwd en heb twee dochters, twee kleinkinderen en een derde kleinkind op komst! Mijn hobby’s zijn: sport (fitness, golf), muziek, ik speel in een band uit Uden (BB-Cool) en ik organiseer ieder jaar een (tribute) festival genaamd ‘Night of de Pier’, dit jaar op 6 april.

Presentatie: ‘Ervaring van een veteraan’
Ik ga spreken over:
* Mijn tijd als militair en mijn ervaringen tijdens twee uitzendingen naar Bosnië. De bijzondere band die ontstaat tussen de militairen.
*Hoe ik mijn tijd heb ervaren bij het Garde Regiment Fuseliers Prinses Irene (een warm nest) en waarom ik nog steeds betrokken ben bij vele activiteiten.
* De rol en ontwikkeling van het kwartaalblad ‘De Vaandeldrager’, met een terugblik op de historie van het Garde Regiment Fuseliers Prinses Irene.