Meivakantie in De Schalm!

Het is bijna tijd voor de Meivakantie! Dit betekent dat de kinderen natuurlijk 2 weken vrij zijn. Wij hebben verschillende voorstellingen voor het hele gezin! Zo kom je de meivakantie zeker door. Naast tot rust komen is het leuk om er lekker op uit te gaan met je kids: 'DJ Workshop', 'Vet Kindercabaret' & 'Peppa Pig'.

Bovendien is het ook heerlijk om zelf te ontspannen. Daarom hebben wij een aantal leuke voorstellingen op een rijtje gezet: 'Casablanca' & 'Kom nou maar gewoon'.

Speel ook eens ons Escape Theater in de meivakantie! Met je gezin, familie of vriendengroep!
A Star is Born… Een Escape Room als geen ander.
 

 DJ Workshop

Leer de basicskills van het DJ'en (7 t/m 12 jaar)

DJ’s (Discjockeys) zijn tegenwoordig populairder dan grote popartiesten of topsporters. Ze zorgen voor massa’s uitzinnige mensen op de vele festivals en feesten in binnen- en buitenland. Een DJ zorgt voor een volle dansvloer en een leuk feestje.Wil jij leren mixen en beatmatchen op een echte dj-set? Speciaal voor kids die nog geen of weinig ervaring hebben. 

Dinsdag 30 april, 13.30 - 15.00 uur of 15.30 - 17.00 uur

Vet Kindercabaret 

Het vijfde couplet (6+)

Het Vijfde Couplet gaat over lastige ouders aan tafel, spelletjes met zelf bedachte regels, giechelende verliefdheid, bizarre traktaties en een lesje zwemmen zonder handen... Zijn Sjamke, Jantijn en Nellerike echte kampeerhelden? Hoe goed is hun Spaans? En wie heeft de mooiste bakfiets? Bij VET kindercabaret kun je hard lachen om je ouders en om jezelf! Echt cabaret dus, maar dan voor iedereen vanaf 6 jaar oud. Met VETte humor en swingende liedjes die nog lang in je hoofd blijven hangen! 
Woensdag 1 mei, 14.30 uur

Peppa Pig

Verrassingsfeest (2+)

Beleef met Peppa de leukste avonturen in de gezellige familiemusical ‘Verrassingsfeest!’ met nieuwe meezingliedjes, swingende meedoedansjes, vrolijke varkentjeshumor én grote modderplassen. De superschattige handpoppen, kleurrijke decors en uiteraard vele spannende verrassingen maken de voorstelling tot één groot feest voor de hele familie!
Vrijdag 3 mei, 16.00 uur


Voor ontspanning van de ouders:

Casablanca

Muziektheater over liefde en moraal in roerige tijden

Dit fraaie nieuwe muziektheaterstuk verbindt onze geschiedenis aan de prangende actualiteit; toen vluchtte men Europa uit. Nu vluchten velen Europa in. De voorstelling speelt zich af in een stad van mogelijkheden en corruptie, van mensenhandel en van liefde. Van valse en echte visa. Velen leven tussen hoop en wanhoop. Dit beladen liefdesdrama, tegen een historische én actuele achtergrond, is daarmee een voorstelling voor ons allemaal.

Donderdag 2 mei, 20.15 uur

Kom nou maar gewoon

Thijs van de Meeberg

In zijn tweede programma gaat deze winnaar van het Leids Cabaret Festival (jury- en publieksprijs 2015) proberen de ander te begrijpen. Thijs deed deze poging al eerder, maar zijn hoofd werkt niet mee. Want wat denkt hij nu eigenlijk zelf? Welke gedachte is waar? Is Thijs z’n geweten wel zo betrouwbaar?

Waar dit eindigt? In een stroom bizarre verhalen over rake ontmoetingen en ontwrichtende gebeurtenissen. Afijn: ‘Kom nou maar gewoon’..
Vrijdag 3 mei, 20.30 uur


Escape Theater

Spetteren en stralen op het podium als een écht idool. Een wilde droom waar iedereen weleens over fantaseert. Rijk, beroemd, glitter en glamour. Champagne, limousines en vele fans. Geprezen door iedereen. Maar hoe bereik je de top? Waarmee onderscheid je jezelf van anderen? En hoe vermijd je valkuilen als drank en hebzucht?

Als het jou lukt om binnen het uur de puzzels, raadsels en spellen in het Escape Theater op te lossen bereik je jouw ultieme doel en word jij een echte ster. Zo nodig met wat hulp van onze regisseur.

Werk samen, los op. Ben creatief en verzamel! Vind de sleutel naar jouw ‘minute of fame’!Zie je in De Schalm!