DJ Workshop voor kids

Op zoek naar een leuke activiteit tijdens de meivakantie? Op dinsdag 30 april kunnen kids de basic skills van het DJ’en leren bij De Schalm.

Na twee succesvolle edities nu nog een keer in de Grote Zaal!

Speciaal voor kids die nog geen of weinig ervaring hebben.

--> Reserveren <--Wat is een DJ?
DJ’s (Discjockeys) zijn tegenwoordig populairder dan grote popartiesten of topsporters. Ze zorgen voor massa’s uitzinnige mensen op de vele festivals en feesten in binnen- en buitenland. Een DJ zorgt voor een volle dansvloer en een leuk feestje.

Wat doet een DJ nu echt?
Een DJ moet beschikken over een aantal verschillende ‘skills’. Zo moet hij of zij technisch en muzikaal twee liedjes op het zelfde tempo en met de juiste timing in elkaar over kunnen laten lopen zonder dat je het echt hoort. Dit noemen ze beatmatchen. Daarnaast moet een DJ beschikken over veel kennis van muziek binnen zijn of haar genre. Een DJ moet weten welk liedje bij welk moment past en precies kunnen inschatten wat het publiek wil. De beste DJ’s maken van hun dj-set (het geheel van alle liedjes die ze draaien) een compleet nieuwe compositie waarbij ze toe werken naar een hoogtepunt.

De djproducer.school geeft een DJ workshop voor kids van 7 tot en met 12 jaar. Alle kinderen krijgen de beschikking over een eigen DJ-set. Ze gaan zelf aan de slag met de knoppen van de DJ-set. Ze leren naast mixen en beatmatchen ook scratchen en andere tricks.

Wat doet een DJ nu eigenlijk? Hoe tel je de maat? Hoe krijg ik iedereen aan het dansen? Ze leren het allemaal. Tegen het einde van de workshop vindt er nog een kleine afterparty plaats om het feest compleet te maken.

*dinsdag 30 april
*7 t/m 12 jaar
*tijden: 13.30 - 15.00 of 15.30 - 17.00 uur
*minimaal 25 en maximaal 35 deelnemers
*kosten: €15,-