Gratis toegang, vol = vol

FILM: A Bridge Too Far

Veldhoven 75 jaar Vrij
  • Let op met kinderen tot 12 jaar
  • Angst
  • Discriminatie
19 sep
20:00
  • do 19 sep
  • Alle servicekosten zijn bij de prijs inbegrepen tenzij anders vermeld.

Gratis toegang, reserveren via de Theaterkassa of op de avond zelf aan de zaaldeur. Vol = Vol.

Filmvertoning in het kader van Veldhoven 75 jaar Vrij

September 1944. Ruim vier maanden na D-Day wordt het Duitse leger overal in West-Europa door oprukkende geallieerde legers teruggedrongen en ligt het front op een paar kilometer van de Nederlandse grens. De Engelse veldmaarschalk Montgomery wil de Duiters de genadeklap toedienen met een gewaagd plan: operatie Market Garden. In een gecombineerde aanval door de lucht (Market) en over land (Garden) moeten Engelse en Amerikaanse legers over Nederlandse bodem doorstoten naar het Ruhrgebied en mogelijk zelfs naar Berlijn. Volgens Montgomery zou de oorlog door deze aanval nog voor Kerstmis 1944 in het voordeel van de Geallieerden beslecht zijn.

Het Market-deel houdt in dat tienduizenden parachutisten diep in vijandelijk gebied gedropt zullen worden. Alle bruggen over rivieren, stromen en beken van Eindhoven tot Arnhem moeten ze in handen krijgen en houden totdat de versterkingen over land, het Garden-deel, ze aflossen.

Operatie Market Garden loopt echter uit op een mislukking. De Rijnbrug bij Arnhem komt nooit in geallieerde handen waardoor de opmars tot stilstand komt. Bij de gevechten die negen dagen duren komen meer soldaten om het leven dan bij de invasie in Normandië. Montgomery’s plan bleek te gewaagd, of zoals een van zijn officieren het zei: “Het was een brug te ver.” De laatste acht maanden van de oorlog behoren tot de bloedigste van de hele Tweede Wereldoorlog. Miljoenen sterven op het slagveld, in gevangenissen, concentratiekampen of komen om van de honger.


De toegang is gratis. U kunt niet online reserveren maar wel via de Theaterkassa. Op de avond zelf worden de overgebleven kaarten aan de zaaldeur uitgegeven. Vol = Vol.

Regie
Richard Attenborough
Cast
Dirk Bogarde, James Caan, Michael Caine, Sean Connery, Edward Fox, Elliott Gould, Gene Hackman, Anthony Hopkins, Hardy Kr├╝ger, Ryan O'Neal, Laurence Olivier, Robert Redford, Maximilian Schell, Liv Ullmann
Speelduur
176 min
Jaar
1977
Land
VS, Verenigd Koninkrijk
Taal
Engels, Duits, Nederlands
  • Let op met kinderen tot 12 jaar
  • Angst
  • Discriminatie
Welkom
Leuk dat je er bent! We gebruiken cookies om jouw bezoek aan onze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld je persoonlijke instellingen en gebruiken Google Analytics om inzicht te krijgen in ons webverkeer. We gaan ervan uit dat je dat goed vindt, wanneer je de site bekijkt.
Meer informatie