Mass of the children & Misa Tango

Kempenkoor
vr 23
november

Onder leiding van de bevlogen dirigent Cees Wouters klinken dit najaar in De Schalm twee bijzondere, moderne composities. Niet alleen Kempenkoor, maar ook Jongenskoor Dalfsen, een instrumentaal ensemble, KlarinetNsemble Hilvarenbeek, bandeonist Martien de Ruiter, sopraan Mirjam Schreur en bariton Huub Claessens bieden een verrassend en zeer gevarieerd programma. Het jongenskoor, dat al jaren met Kempenkoor samenwerkt in de Matthäus Passion in Oirschot, opent het programma met een aantal korte werkjes.

Daarna zingt dit koor samen met Kempenkoor en een instrumentaal ensemble ‘’Mass of the Children’’ van John Rutter. Beide solisten hebben ook een rol in dit werk, dat een spel van afwisseling is tussen kinderkoor en groot koor. Het is Rutters meest schitterende, krachtige en gevoelige compositie waarin invloeden van jazz en popmuziek merkbaar zijn.

Het tweede deel van de avond wordt geopend door KlarinetNsemble Hilvarenbeek met enkele stukken voor klarinetorkest. Koor, KlarinetNsemble, solisten en bandoneonist gaan dan verder in Argentijnse sferen door de uitvoering van ‘’Misa Tango’’ van Luis Bacalov. Een Argentijnse mis, doorspekt met tangoritmes waarbij de bandoneon zorgt voor opzwepende crescendo’s, dramatiek en ontroering.

Kempenkoor mag al vele jaren honderden enthousiaste luisteraars begroeten in de telkens terugkerende, weer verrassende concerten. Ook nu zullen de koorleden, samen met solisten en musici, garant staan voor ‘klanken op hoog niveau’.