Emma wil leven

Lisse Knaapen
vr 22
februari

Emma is slim, sportief, grappig… en weegt 40 kilo. Emma wil leven. Maar volgens haar ouders en artsen is ze ernstig ziek. En hoewel ze probeert te luisteren naar hun adviezen is er iets dat haar steeds anders laat handelen. Iets dat sterker is: de stem van anorexia. In haar hoofd is een strijd gaande op leven en dood. Emma wil leven, maar is ze in staat om weerstand te bieden aan alle negatieve gedachten die haar hoofd vullen?

Actrice Lisse Knaapen stapt in de rol en het hoofd van Emma en vertolkt zo Emma’s twijfels, angsten en geestige observaties. We zien een jonge vrouw die verlangt naar controle maar daardoor die controle juist verliest. En dat terwijl Emma wil leven…

 

Gebaseerd op de gelijknamige en indrukwekkende documentaire van Jessica Villerius en op gesprekken met betrokkenen en (ervarings)deskundigen is ‘Emma wil leven’ een even intens als intiem portret, geschetst door de makers van ‘LEEF!’, ‘PAAZ’ en ‘Ma’.
 

Inmiddels staan 8 afleveringen over ‘Emma wil leven’ op Spotify.
Ze bieden een kijkje achter de schermen en er worden gesprekken gevoerd met o.a. de ouders van Emma en haar kinderarts.

Nazorg door Buro PUUR:
Na afloop van de voorstelling zijn ervaringsdeskundigen van Buro PUUR aanwezig om antwoord te geven op prangende vragen rond eetstoornissen.
Buro PUUR wil dat iedereen weet dat een eetstoornis niet over eten gaat. Het gaat erom dat iemand de pijn, de moeilijke gedachten, de vervelende gevoelens niet bespreekt, maar wegstopt. De missie van Buro PUUR is kinderen in nood zichtbaar maken en hulp aanreiken. In hun trainingen voor professionals en voorlichtingslessen voor leerlingen is hun eigen ervaring met de eetstoornis het uitgangspunt.
 

Podcasts:
 

Programma

https://www.facebook.com/solostories/

https://www.instagram.com/solostories/

“Het stuk raakt je en hoewel je weet dat ze het niet heeft gehaald blijf je toch hopen dat ze wél beter wordt. Je voelt de onmacht.”
- Musicalsites.nl