Jubileumconcert: Mahler 6

CREA Orkest, o.l.v. Bas Pollard
za 19
januari

"Het CREA Orkest heeft wat te vieren! Met huiveringwekkende hamerslagen en oorverdovende muzikaliteit brengt het Amsterdamse CREA Orkest onder de bezielende leiding van dirigent Bas Pollard Mahlers Zesde symfonie.

Jubileum
Wat ooit begon als kleinschalig kamerorkest, is inmiddels uitgegroeid tot een volwaardig symfonieorkest met ruim honderd gedreven muzikanten. Het CREA Orkest viert in seizoen 2018-2019 zijn dertigjarig bestaan, reden temeer voor een spetterend jubileumprogramma!

Bas Pollard
Vanaf het eerste moment was dirigent Bas Pollard betrokken bij het studentenorkest van stichting CREA, dus ook hij viert dit jaar zijn lustrum. Bas staat bekend om zijn stuiterende enthousiasme en onbegrensde energie. Hij stimuleert op geheel eigen wijze de muzikaliteit van het orkest. Naast het CREA Orkest dirigeert hij het Utrechts Studenten Concert en het Noord-Hollands Jeugdorkest en is hij geregeld gastdirigent bij het Nederlands Studenten Kamerorkest. Vorig jaar was Pollard nog coach in het veelbesproken programma Maestro van AVROTROS en begeleidde hij onder anderen actrices Hadewych Minis en Maartje van de Wetering naar de finale.

Mahler 6
Tijdens dit speciale Jubileumconcert speelt het CREA Orkest Mahlers Zesde symfonie. Volgens zijn vrouw Alma het meest persoonlijke stuk dat hij ooit schreef. Deze muziek ademt zijn emoties. Van tragisch en onheilspellend naar melancholisch en teer, tot militaristisch en opgeblazen. Een markante vierdelige vertelling over het leven van de componist die ook de luisteraar diep van binnen raakt."