Motors (14+)

155 (eenvijfvijf)
17 okt
20:15
  • do 17 okt
    20:15
    Grote Zaal
  • Alle servicekosten zijn bij de prijs inbegrepen tenzij anders vermeld.

Is ‘Motors’ nou een theatervoorstelling, een dansshow of iets met motoren op het podium? Of gaat het om een groep vrienden die alles altijd samendoen, en stiekem ook nog een eigen identiteit hebben? Het maakt eigenlijk niet uit, want als je maar hard
genoeg gas geeft, hoort niemand je huilen in je helm.

“.. de Jiskefet onder de urbandansgezelschappen” en “ze headbangen, pogoën, breakdancen en backspinnen, in een mist van rook en laserlicht,” schreef de Volkskrant. En de Theaterkrant: “De knipoog naar zowel de urban dance als de motorscene is moddervet, maar met daaronder thema’s als individuele en groepsidentiteit, seksualiteit en machogedrag. De beheersing van de motoren, hoe klein die ook zijn, is daarbij indrukwekkend..."

Nadat 155 (eenvijfvijf) met breakdance-concert ‘LIJF’ de festivals, poppodia en de Parade overrompelden met een show die het midden hield tussen een theatervoorstelling, clubavond en concert, zijn de mannen weer terug op het theaterpodium met ‘Motors’!

En dat ze daar thuis zijn hebben ze bewezen met twee eerdere shows. De vliegende eenhoorn van ‘Episch’ herinnert elke bezoeker zich nog. “….een explosie van onversneden dansplezier” volgens Het Parool.
155 maakt voorstellingen vanuit hun onophoudelijke fascinatie voor de wereld waarin zij (en wij) nú leven en bewegen. In ‘Motors’ combineren de mannen twee grote liefdes, motoren en dans.

De pers over 155:
"Waarin alle mogelijke dansvormen versmelten met motoren" en "Met Motors raakt danscollectief 155 wél iedereen in de grote zaal van Stadsschouwburg Utrecht, jong én ouder, en creëert vanaf de eerste minuut met dans, motoren en zelfrelativering een feestelijk pleidooi voor alledrie." (Theaterkrant)

"Een creatieve gekte vol talent op een podium." (★★★★ Theaterparadijs)

"Eigenwijze machodansers die bekendstaan om hun creatieve zelfspot." (★★★ Volkskrant)


#hardgaan #breakdance #performance

In ‘Motors’ combineren de mannen twee grote liefdes, motoren en dans. Deze voorstelling bevat stroboscopische effecten.

 

Welkom
Leuk dat je er bent! We gebruiken cookies om jouw bezoek aan onze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld je persoonlijke instellingen en gebruiken Google Analytics om inzicht te krijgen in ons webverkeer. We gaan ervan uit dat je dat goed vindt, wanneer je de site bekijkt.
Meer informatie