Naar het bekroonde boek van Jacques Vriens

Oorlogsgeheimen (9+)

18 sep
13:30

Deze voorstelling wordt mede mogelijk gemaakt door Vrienden van De Schalm

Het is 1943. Het Zuid-Limburgse dorp waar de elfjarige Tuur woont, is bezet door de Duitsers. Tuur en zijn buurmeisje Maartje vinden dit in het begin wel spannend. Maar langzaam maar zeker komen de kinderen erachter dat de bezetters in staat zijn tot de ergste dingen. De volwassenen proberen zoveel mogelijk voor hen geheim te houden: de Engelse piloot die op zolder verstopt zit, wie de Duitsers helpen (zoals hun eigen meester) en wie in het verzet zitten. Maar op een dag vertelt Maartje aan Tuur dat zij zelf ook een groot en gevaarlijk geheim heeft.
Tuur denkt vaak terug aan de oorlog. Aan zijn buurmeisje Maartje.
En het grote geheim…

In 2012 werd Oorlogsheimen lovend ontvangen door publiek en pers:
‘Het leidt geen twijfel dat Oorlogsgeheimen tot de beste jeugdvoorstellingen behoort’ (Theaterkrant 2012)

‘Oorlogsgeheimen ‘behoort tot de beste jeugdvoorstellingen ooit’
(Musicalbites.nl)

‘Sterke voorstelling’
(Jacques D’Ancona - Dagblad van het Noorden)

Boek, theater en film
Het boek Oorlogsgeheimen van Jacques Vriens is in 2008 getipt door de Nederlandse Kinderjury en won de Archeon Jeugdboekenprijs 2009. Jacques Vriens is een van de bekendste en meest succesvolle kinderboekenauteurs van Nederland. Van het boek zijn ruim 55.000 exemplaren verkocht.

In 2012 kwam de theatervoorstelling uit en werd met lof ontvangen. De voorstelling speelde meer dan 300 keer door het hele land. In 2014 volgde de film. En nu na drie jaar komt op veler verzoek de theatervoorstelling nogmaals uit!