HOE KAN IK MIJN KAARTEN BESTELLEN?
De Schalm website (www.deschalm.com) is de makkelijkste en snelste plek om uw
voorstellingen te bestellen, 24 uur en 7 dagen per week. U kunt op elke device (computer, laptop, tablet of mobiel) uw kaarten bestellen en afrekenen. U kiest per voorstelling het aantal gewenste kaarten in de juiste prijscategorie, bevestigt daarna de stoelen in de zaal en rekent af.

WANNEER START DE KAARTVERKOOP VOOR SEIZOEN 2020/2021? 
De kaartverkoop voor de periode september tot en met december start op zaterdag 29 augustus. 
De startdatum van de kaartverkoop voor voorstellingen vanaf januari 2021 wordt in een later stadium bekend gemaakt. 

HOE PLAATS IK EEN BESTELLING VIA DE WEBSITE?
Sinds 2018 hebben we een vernieuwde website. Om online kaarten te bestellen is het belangrijk om eerst een nieuw account aan te maken. Dat gaat heel gemakkelijk door op de button ‘account aanmaken’ te klikken en een gebruikersnaam en wachtwoord te kiezen. Gebruik daarbij het e-mailadres dat je ook bij voorgaande bestellingen (op onze ‘oude’ site) gebruikt hebt. De bij ons bekende gegevens worden dan na het inloggen automatisch aangevuld. Daarna kan je kaarten bestellen door bij een voorstelling op ‘tickets’ te klikken. Als je eenmaal ingelogd bent, ‘herkent’ de website je als je terugkomt en word je persoonlijk welkom geheten. Ook de privileges die je hebt (bijvoorbeeld als Vriend van De Schalm) zijn dan weer gekoppeld. Binnen je account kun je je eigen wensenlijstje maken, en je voorkeuren voor het ontvangen van onze nieuwsbrief instellen. Uiteraard kun je hier ook heel makkelijk je eigen gegevens wijzigen (bijvoorbeeld als je verhuisd bent of een ander e-mailadres wit gebruiken).

HOE WEET IK OF MIJN INTERNETRESERVERING BIJ JULLIE IS BINNENGEKOMEN?
Als u via internet reserveert en betaalt, ontvangt u binnen enkele minuten automatisch een bevestiging per e-mail. Als u geen bevestiging ontvangt, is de reservering niet gelukt en moet u deze opnieuw ingeven. Neem bij twijfel even contact op met de theaterkassa (soms wordt een e-mailadres verkeerd ingevuld, waardoor de bevestiging nooit in uw inbox belandt).

IK BEN MINDER VALIDE. HOE WERKT HET BESTELLEN VAN KAARTEN DAN?
In onze Grote Zaal en de Lindenzaal zaal zijn speciale plaatsen (bijvoorbeeld rolstoelplaatsen en plaatsen met extra beenruimte) gereserveerd voor minder validen. Wilt u hier gebruik van maken, dan vragen wij u contact op te nemen met onze theaterkassa. Deze plaatsen kunnen niet online besteld worden.

KAN IK KAARTEN KOPEN IN DE ZOMERVAKANTIE?
Reserveren via onze website is altijd mogelijk. Het versturen van normale tickets duurt in de zomerperiode wel iets langer dan gebruikelijk (e-tickets ontvangt u direct na betaling). 

WAT ZIJN DE BETAALMOGELIJKHEDEN?
Aan de theaterkassa kunt u contant, met pin, creditcard en de meest gangbare bonnen betalen (zie ook de vraag hieronder). Wij kunnen u daarnaast per e-mail een factuur toesturen of een digitale betaallink. Op de website kunt u online betalen met Ideal, creditcard, Podiumcadeaukaart, VVV Giftcard of Schalm Tegoedbon.

IK HEB THEATER- OF TEGOEDBONNEN. KAN IK DIE INLEVEREN?
Aan onze theaterkassa kunnen de volgende (papieren) bonnen ingeleverd worden: de Nationale Theater- en Concertbon (niet voor film), Iris cheque (VVV-bon), VVV Giftcard, City Centrumbon, Nationale Bioscoopbon (alleen voor film) of Schalmcadeaubon. Is er nog een restantbedrag over bij inleveren, dan krijgt u geld terug. Daarnaast kunt u betalen met de Podiumcadeaukaart (theater), de Nationale Kunst & Cultuur Cadeaukaart en de Digitale Bioscoopbon (film). Dit zijn pasjes waar een tegoed op staat. Stuur pasjes nooit naar ons op. U kunt de kaarten kopen (alleen de Podiumcadeaukaart en de Digitale Bioscoopbon) en verzilveren aan de balie van de theaterkassa.

BETAAL IK EXTRA KOSTEN ALS IK THEATERKAARTEN KOOP?
Vanaf seizoen 2019-2020 zijn de servicekosten inbegrepen. U betaalt dus geen extra kosten meer met uitzondering van de verzendkosten. Wilt u uw tickets thuisgestuurd krijgen dan betaalt u € 2,50 verzendkosten. Het verzenden van e-tickets is kostenloos.

WAT ZIJN E-TICKETS?
Als u kaarten via internet koopt, heeft u de mogelijkheid te kiezen voor een elektronisch plaatsbewijs: een e-ticket. U ontvangt dan na betaling een e-mail met PDF-bijlage. Hierin vindt u al uw entreekaarten. U kunt deze printen of op uw mobiel laten zien in het theater. U hoeft dus niets meer in te wisselen bij de theaterkassa. Let op: 1 stoel = 1 pagina!

IK HEB 2 KAARTJES GEKOCHT MET STOELNUMMERS 18 EN 20. ZITTEN WE NU WEL NAAST ELKAAR?
U zit zeker naast elkaar. De grote theaterzaal van De Schalm is wat stoelnummers betreft (zoals veel theaters) ingedeeld in even en oneven nummers. Elke rij begint met oneven nummers aan de rechterkant (1,3,5, etc) en even nummers aan de linkerkant (2,4,6, etc). 

WAT HOUDT EEN VOORSTELLING MET STAANPLAATSEN IN?
Bij een beperkt aantal voorstellingen wordt de zaaltribune ingeschoven, waarmee staanplaatsen ontstaan. U vindt dit in de brochure terug bij de desbetreffende voorstellingen. Als het balkon in de grote zaal niet open gaat, betekent dit dat u bij deze voorstelling dus alleen kunt staan. Als het balkon wel open gaat, kunt u kiezen voor zitplaatsen op deze plek (u kunt deze zitplaatsen niet online reserveren, u kunt ons bellen of mailen op reserveringen@deschalm.com). Dit wordt dan duidelijk bij die voorstelling aangegeven. Bij het inschuiven van de tribune in de Lindenzaal vervallen altijd alle zitplaatsen.

HEB IK OOK EEN TOEGANGSKAARTJE NODIG VOOR MIJN PEUTER OF KLEUTER?
Ja, iedereen die de voorstelling bezoekt heeft een kaartje nodig. U mag uw peuter of kleuter gerust op schoot nemen maar ze hebben ook altijd een eigen stoel. 

ZIJN ER STOELVERHOGERS?
Ja, bij alle jeugdvoorstellingen kunt u gebruik maken van stoelverhogers voor uw kinderen. U vindt deze stoelverhogers bij de zaalingangen.

IK BEN SLECHTHOREND. HOE KAN IK TOCH DE VOORSTELLING GOED BELUISTEREN?
Theater de Schalm beschikt over geluidsversterkende apparatuur, werkende via FM-apparatuur, van het merk Phonak. Deze apparatuur is in de grote zaal én Lindenzaal te gebruiken en verkrijgbaar bij de Theaterkassa. U kunt hier kosteloos gebruik van maken. Na afloop van de voorstelling levert u de apparatuur weer in bij de garderobe.

WAAR KAN IK DE EINDTIJDEN VAN THEATERVOORSTELLINGEN VINDEN?
De eindtijden van theatervoorstellingen vindt u bij binnenkomst in het theater op de avond zelf. Het staat tevens in de infomail, die De Schalm een paar dagen voorafgaand aan de theatervoorstelling verstuurt (als uw e-mailadres bij ons bekend is). Uiteraard kunt u ook altijd bellen met de theaterkassa hierover.

VOORSTELLING UITVERKOCHT EN IK WIL TOCH GAAN. WAT KAN IK DOEN?
Op het moment dat u reserveert en de voorstelling is uitverkocht, kunt u zich inschrijven voor de wachtlijst via e-mail reserveringen@deschalm.com (niet online). Mochten er nog plaatsen vrijkomen, dan nemen wij telefonisch contact met u op (we spreken geen voicemail in en sturen geen e-mail). Hierbij houden we geen rekening met antwoordapparaten en voicemail. Geef dus het telefoonnummer aan ons door waarop u het best te bereiken bent.

VOORSTELLING GEANNULEERD
Het programma is onder voorbehoud. Indien een voorstelling op inhoudelijke of financiële gronden én in samenspraak met de optredende partij wordt geannuleerd brengen we je hiervan zo snel mogelijk op de hoogte. Dan wordt het aankoopbedrag van de kaarten gerestitueerd (excl. verzendkosten). Er is geen restitutie, of enige andere vergoeding als de voorstelling om niet aan het theater verwijtbare redenen, zoals bij overmacht, wordt afgelast. Er is bijvoorbeeld sprake van overmacht als onvoorziene overheidsmaatregelen het doorgaan van de voorstelling niet mogelijk maakt.

ANNULEREN / RUILEN
In verband met het coronavirus is het nog niet zeker hoe lang deze periode zal aanhouden. Er is daardoor sprake van overmacht waardoor we niet zonder meer over kunnen gaan tot annulering of ruiling van de theaterkaarten in de periode tot 1 juni. Zodra we hier meer over weten informeren wij u. Alvast bedankt voor uw begrip.

IK WIL VOOR DE VOORSTELLING GAAN ETEN, KAN DAT?
Theater de Schalm beschikt over een inpandig restaurant, waar u voorafgaand aan de voorstelling (of bij een middagvoorstelling erna) kunt dineren. Het restaurant beschikt over een uitgebreide menukaart, en heeft daarnaast ook een Theatermenu. Dit is een wisselend keuzemenu van twee gangen, met de garantie dat u op tijd kunt aanschuiven bij de voorstelling. Reserveren is mogelijk via: 040-2541475 of info@burgemister.nl.

MIJN VRAAG STAAT HIER NIET BIJ!
Voor meer informatie kunt u mailen naar reserveringen@deschalm.com of contact met ons opnemen via het onderstaande formulier. Ook kunt u hier onze bezoekersvoorwaarden inkijken. 

Contact form

This email address is incorrect