How can I order my tickets?

The Schalm website (www.deschalm.com) is the easiest and fastest place to find your
tickets available 24 hours a day, 7 days a week. You can order and pay on any device (computer, laptop, tablet or mobile). You choose your seats in the hall and the right price for each performance and you pay.

When do ticket sales for 2022-2023 start?

All performances for the 2022-2023 season are on sale. Sign up for the various newsletters or keep an eye on our website and social media for the latest news about (additional) performances.

How do I place an order via the website?

Om online kaarten te bestellen is het belangrijk om eerst een nieuw account aan te maken. Dat gaat heel gemakkelijk door op de 'mijn schalm' te klikken en je e-mailadres in te voeren. Daarna kun je kaarten bestellen door bij een voorstelling op ‘tickets’ te klikken. Binnen je account kun je je eigen wensenlijstje maken, en je voorkeuren voor het ontvangen van onze nieuwsbrief instellen. Uiteraard kun je hier ook heel makkelijk je eigen gegevens wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

How do I know if my online order has arrived?

If you book and pay online, you will automatically receive a confirmation by e-mail within a few minutes. If you do not receive a confirmation, the reservation was not successful. If in doubt, please contact the theater box office (sometimes an e-mail address is entered incorrectly, so that the confirmation never ends up in your inbox).

I am disabled. How does ordering tickets work then?

In our Grote Zaal and Lindenzaal, special places are reserved for the disabled (f.i. wheelchair spaces and places with extra space). If you want to make use of this, please contact our theater box office. These places cannot be reserved online.

Wat zijn de betaalmogelijkheden?

Aan de theaterkassa kun je contant, met pin, creditcard en de meest gangbare bonnen betalen (zie ook de vraag hieronder). Wij kunnen je daarnaast per e-mail een factuur of digitale betaallink toesturen. Op de website kun je online betalen met Ideal, creditcard, Podiumcadeaukaart, VVV Giftcard, Schalm Tegoedbon of Schalm Support Voucher.

In ons theater kan je overal contactloos betalen. 

Kan ik cadeaubonnen kopen?

Aan onze theaterkassa kunnen de volgende cadeaubonnen worden gekocht:

  • De Schalm Cadeaubon. Je kunt elk gewenst bedrag kiezen tussen 1 en 100 euro. Deze cadeaubon is onbeperkt geldig en kan alleen voor voorstellingen of films in De Schalm worden gebruikt. Op de cadeaubon staat een vouchercode waarmee je online kunt betalen. Klik hier om de Schalm Cadeaubon te bestellen. 

  • De Podiumcadeaukaart (geldig in meer dan 300 theaters in Nederland, klik hier voor de verzilverpunten). Deze cadeaukaart is 3 jaar geldig na aankoop.  

    De podiumcadeaukaart is een pasje op creditcardformaat. De Schalm Cadeaubon krijg je per mail als e-ticket toegestuurd.
Kan ik cadeaubonnen inleveren?

Aan onze theaterkassa kunnen de volgende (papieren) bonnen ingeleverd worden: de Nationale Theater- en Concertbon, VVV Cadeaubon, City Centrumbon of Schalmcadeaubon. Daarnaast kun je betalen met de Podiumcadeaukaart (theater), de Nationale Kunst & Cultuur Cadeaukaart en de VVV Giftcard. Dit zijn pasjes waar een tegoed op staat. Stuur pasjes nooit naar ons op. Je kunt de cadeaubonnen kopen (wij verkopen alleen de Schalm Cadeaubon en de Podiumcadeaukaart) en verzilveren aan de balie van de theaterkassa.

Betaal ik extra kosten als ik theaterkaarten koop?

Nee. De servicekosten zijn inbegrepen. Je betaalt dus geen extra kosten meer, met uitzondering van eventuele verzendkosten. Wil je je tickets thuisgestuurd krijgen dan betaal je € 2,50 verzendkosten. Het verzenden van e-tickets is kostenloos.

Kan ik mijn kaarten annuleren?

Je kunt je tickets tot 24 uur voor de voorstelling retourneren*. Boek ze kosteloos om voor een andere voorstelling, of kies voor een tegoedbon (minus €2,50 annuleringskosten per order). De tegoedbon is onbeperkt geldig.
Voor tickets gekocht via andere verkoopkanalen gelden hun regels.

*Retourneren van of restitutie op reeds gekochte tickets uit series is niet mogelijk. 

Binnen 24 uur voor de voorstelling nemen wij geen tickets meer terug. Mocht je niemand kunnen vinden die de tickets van je wil overnemen dan kan je je tickets ook via TicketSwap op een veilige manier doorverkopen. Daarbij gelden hun regels, De Schalm is hier niet verantwoordelijk voor. 

 

Wat zijn e-tickets?

Als je kaarten via internet koopt, heb je de mogelijkheid om te kiezen voor een elektronisch plaatsbewijs: een e-ticket. Je ontvangt dan na betaling een e-mail met PDF-bijlage. Hierin vind je al je entreekaarten. Je kunt deze printen of op je mobiel laten zien in het theater. Je hoeft dus niets meer in te wisselen bij de theaterkassa. Let op: 1 stoel = 1 pagina!

Wat zijn v-tickets?

Een V-ticket is een toegangsbewijs om een voorstelling online te kunnen bekijken. Een V-ticket kopen werkt op dezelfde manier als het bestellen van reguliere theatertickets. Een V-ticket geeft je toegang om een livestream van een voorstelling die op dat moment op het podium van De Schalm speelt te kunnen bekijken. Meer informatie over V-tickets vind je hier.

Ik heb 2 kaartjes gekocht met stoelnummers 18 en 20. Zitten we nu wel naast elkaar?

Ja. Je zit in dat geval zeker naast elkaar. Onze Grote Zaal is wat stoelnummers betreft ingedeeld in even en oneven nummers. Elke rij begint met oneven nummers aan de rechterkant (1,3,5, etc) en even nummers aan de linkerkant (2,4,6, etc). 

De stoelnummering in de Lindenzaal loopt op. Stoel 1 en 2 zijn daar naast elkaar. 

Wat houdt een voorstelling met staanplaatsen in?

Bij een beperkt aantal voorstellingen wordt de zaaltribune ingeschoven, waarmee staanplaatsen ontstaan. Je vindt dit online en in de brochure terug bij de desbetreffende voorstellingen.
Als het balkon in de Grote Zaal niet opengaat, betekent dit dat je bij deze voorstelling alleen kunt staan. Als het balkon wel opengaat, kun je daar gebruik maken van een zitplaats. Dit wordt dan duidelijk bij die voorstelling aangegeven.

Bij het inschuiven van de tribune in de Lindenzaal vervallen altijd alle zitplaatsen.

Heb ik ook een toegangskaartje nodig voor mijn peuter of kleuter?

Ja. Iedereen die een voorstelling bezoekt heeft een kaartje nodig. Je mag peuters of kleuters gerust op schoot nemen, maar ze hebben ook altijd een eigen stoel. 

Zijn er stoelverhogers?

Ja. Bij alle jeugdvoorstellingen kun je gebruik maken van stoelverhogers voor kinderen. Je vindt deze stoelverhogers bij de zaalingangen.

Als je met kleine kinderen De Schalm bezoekt, is het niet nodig om altijd stoelverhogers te gebruiken. Bijna elke rij is zo geplaatst dat ook kleine kinderen goed zicht hebben. De rijen waar stoelverhogers geadviseerd worden: Grote zaal rij 1 en 2 en de zijbalkons.

 

Ik ben slechthorend. Hoe kan ik de voorstelling toch goed beluisteren?

Voor veel slechthorenden is een bezoek aan een theatervoorstelling niet vanzelfsprekend. Wij hebben een nieuw auditief systeem om je theaterbeleving zo optimaal mogelijk te maken. 

Theater de Schalm beschikt over geluidsversterkende apparatuur van het merk Audio Technica 3000 series (ATW-R3250). Bij de theaterkassa kan je aangeven dat je gebruik wil maken van ons auditief systeem en ontvang je een ontvanger met een nekbandkoptelefoon of oorbeugeltjes. Je kunt ook je eigen hoofdtelefoon gebruiken mits deze een mini-jack aansluiting heeft.  Er zijn aparte ontvangers voor de Grote Zaal en de Lindenzaal.

Bij het uitgiftepunt krijg je uitleg over hoe je het geluid harder en zachter kunt zetten en is het mogelijk even te testen voor je de zaal in gaat. 

Je kunt hier kosteloos gebruik van maken. Na afloop van de voorstelling lever je de apparatuur weer in bij de garderobe.

 

 

Is er een pauze tijdens de voorstelling?

Niet bij elke voorstelling is een pauze. Of er een pauze is wordt bepaald door het gezelschap. In de servicemail die je voorafgaand aan de voorstelling ontvangt staat vermeld of er een pauze is. 

Waar kan ik de eindtijden van theatervoorstellingen vinden?

De eindtijden van theatervoorstellingen zie je zodra ze bekend zijn op onze website en bij binnenkomst in het theater, op de avond zelf. Het staat tevens in de servicemail, die De Schalm een paar dagen voorafgaand aan de theatervoorstelling verstuurt (als je e-mailadres bij ons bekend is). Uiteraard kun je hierover ook altijd contact opnemen met de Theaterkassa.

Mag ik filmen, fotograferen of geluidsopnamen maken?

Mobiele telefoons en theater gaan niet goed samen. Behalve dat telefoons hinderlijk zijn, voor zowel de artiesten als je medebezoekers, storen de telefoons ook op de zenders van de technische apparatuur. Wij verzoeken je daarom je telefoon tijdens de voorstelling uit te schakelen. Als een artiest zelf aangeeft geen bezwaar te hebben, kun je opnames maken met een mobiele telefoon, zonder licht/flits. We vragen je daarbij andere bezoekers niet te storen.

Wat moet ik doen als ik te laat ben?

Meld je bij aankomst bij een medewerker in de foyer. In overleg met de artiest/gezelschap kunnen laatkomers eventueel nog naar binnen op een geschikt moment. Om bezoekers en de voorstelling zo min mogelijk te storen kan het zijn dat je dan niet op je eigen plaats kunt zitten. Als er een pauze in de voorstelling zit kan je na de pauze naar je eigen plaats. Bij sommige voorstellingen worden geen laatkomers meer toegelaten. 

Ik wil graag naar een uitverkochte voorstelling. Wat kan ik doen?

Op het moment dat een voorstelling is uitverkocht, kun je jezelf inschrijven voor de wachtlijst. Je kunt dit bij de voorstelling op de website aangeven. Mochten er nog plaatsen vrijkomen, dan nemen wij telefonisch contact met je op (we spreken geen voicemail in en sturen geen e-mail). Geef dus het telefoonnummer aan ons door waarop je het best te bereiken bent. Hoor je niet van ons, zijn er helaas geen kaarten meer beschikbaar voor deze voorstelling.  

Mijn voorstelling is geannuleerd. Wat nu?

Het programma is onder voorbehoud. Indien een voorstelling op inhoudelijke of financiële gronden én in samenspraak met de optredende partij wordt geannuleerd brengen we je hiervan zo snel mogelijk op de hoogte. Het aankoopbedrag van de kaarten wordt in dat geval gerestitueerd (excl. verzendkosten van tickets). Er is geen restitutie, of enige andere vergoeding als de voorstelling om niet aan het theater verwijtbare redenen, zoals bij overmacht, wordt afgelast. Er is bijvoorbeeld sprake van overmacht als onvoorziene overheidsmaatregelen het doorgaan van de voorstelling niet mogelijk maakt.

Ik wil voor de voorstelling gaan eten. Kan dat?

Theater de Schalm beschikt over een inpandig restaurant, waar je voorafgaand aan de voorstelling (of bij een middagvoorstelling erna) kunt dineren. Het restaurant beschikt over een uitgebreide menukaart en heeft daarnaast ook een Theatermenu. Dit is een wisselend keuzemenu van twee gangen, met de garantie dat je op tijd bent voor de voorstelling. Reserveren is mogelijk via: 040-2541475 of info@burgemister.nl.
D'n Burgemister is geopend van woensdag tot en met zondag. 

Mijn vraag staat hier niet bij!

Voor meer informatie kun je mailen naar reserveringen@deschalm.com of contact met ons opnemen via het onderstaande formulier. Ook kun je hier onze bezoekersvoorwaarden inkijken. 

Wat is de Schalm App?

Wij beschikken over een gepersonaliseerde App. Deze app bied de volgende voordelen: 

  1. Al je tickets bij de hand én op 1 plaats.
  2. Als eerste op de hoogte van het laatste nieuws en wijzigingen, zoals bijvoorbeeld bijgeboekte voorstellingen.
  3. Speciale berichten mét leuke extra’s zoals bijvoorbeeld kortingsacties en voorrang bij bestellen.

De App is te downloaden via de Appstore en Google Playstore

Ga voor meer informatie over de app naar deze pagina

Contact form

This field is mandatory
This email address is incorrect