Behoorlijk boos (6 t/m 12 jaar)

Oortwolk
Thu 24 Oct '24 14:30 - 15:10
Thu 24 Oct '24
14:30 - 15:10

Eekhoorn was jarig, maar Spitsmuis kon niet komen om allerlei verzonnen redenen. Nu denkt Spitsmuis dat Eekhoorn daar hartstikke boos over is, maar dat is helemaal niet zo. Dat vindt Spitsmuis niet leuk en gaat er daarom alles aan doen om Eekhoorn tóch boos te krijgen. Ondertussen wordt Spitsmuis zelf steeds kwader…

Behoorlijk Boos is een vrolijke, innemende voorstelling over boos zijn, waarin de taal van Toon Tellegen werkelijk tot leven komt.


Naar Toon Tellegens ‘Is er dan niemand boos?’ bij Querido.


Poëtisch jeugdtheater over die o zo woelige binnenwereld.

In de voorstellingen van Oortwolk wordt ons binnenste naar buiten gekiept, om er samen eens goed naar te kunnen kijken. Hoe gênant of eng ook, bij Oortwolk stelen kwetsbaarheid, naïviteit of angst de show. Omdat Oortwolk dat juist mooi of lief vindt. En ook noodzaak. Want volgens Oortwolk zorgt de reflectie van al die emoties voor een kompas dat de weg wijst in het echte leven.

In de voorstellingen zie je figuren die telkens weer in absurde, maar voor het jonge publiek herkenbare situaties belanden. Met veel humor zet Oortwolk kinderen (én hun volwassenen) aan tot nadenken over zichzelf en de wereld om hen heen.

Oortwolk is een Eindhovens jeugdtheatergezelschap, opgericht in 2020 met artistiek leider Suzanne van der Horst aan het roer.