Rosa Spruit

Vanaf vandaag
Thu 28 Nov '24 20:30
Thu 28 Nov '24
20:30

Bergeijk, Edam, Maastricht, Marrakesh, Hornhuizen, Dublin, Sziget, Bangkok, tennissen zonder racket, fiets in de Maas, bierpong, kater, platencontract, album opnemen, spotify, ellende op TV, Vogelverschrikkerfestival, Paaspop, Cultuurprijs, tiktok, insta, albumhoes, recensie Heaven, Volgspot, billenknijpende alfa-mannetjes, samenwonen, of toch niet, stilstaande treinen, files op de weg, Verdwaald, Kruisstraat, gaat de kinderwens al komen, pechgeneratie, master afmaken, Omi, kokende motor, nog meer ellende op TV, seks, drugs, rock ‘n’ roll.

24 jaar, geen begin en geen eind.
Maar vanaf vandaag… Geen twijfels meer.

Over Rosa Spruit
Op haar 24e staat de Nederlandse singer-songwriter Rosa Spruit bekend om haar pakkende en diepgaande popgeluid. Met een stem die recht door zee gaat, krijgt ze iedereen stil. Ze vertelt met haar nummers over hoe ze het leven ervaart als 24-jarige en laat mensen met een twist kijken naar de problemen in de wereld.

Het afgelopen jaar markeerde een bloei in Rosa's muziekcarrière; ze betrad het podium van Het Paaspop Festival en was te horen op landelijke radio. Haar album ‘Tussen Stad En Platteland’ bestaande uit hertaalde dialectnummers met een zelfgeschreven titelsong, ontving lovende recensies waaronder een bijzonder positieve beoordeling van het muziektijdschrift HEAVEN.  Quotes:

'Op Tussen Stad en Platteland laat ze horen dat haar jeugd zich niet alleen vertaald heeft in een bijzonder fraaie stem maar ook in exact het juiste gevoel om dit soort verhalende liedjes aan de man te brengen. 
...het levert een welhaast een perfecte Nederlandstalig singer-songwriter plaat op.' - Pieter Wijnsteker - Heaven

‘Voor Rosa Spruit is dit weliswaar een debuut, maar het geheel is voor mij niets anders dan een staalkaart aan fijnzinnig gekozen, en uitgevoerde nummers. Ik vermoed dat het Nederlandstalige repertoire in één klap weer terug is op mijn draaitafel.’ - Rein van den Berg  - Music That Needs Attention.

Rosa Spruit, een jonge vrouw uit het Nederlands-Kempense grensdorp Bergeyk. Nooit van de dame gehoord, maar van bij de eerste beluistering wel compleet overstag gegaan. Ik dacht niet dat het me nog zou overkomen, maar het is zover en dus moest ik bij mezelf op zoek naar argumenten voor die omslag. Nu, die zijn er in overvloed: Rosa Spruit heeft een bijzonder fraaie stem, waarmee ze desnoods een telefoonboek tot leven kan brengen. - Freddy Celis – Rootstime.be

 

Related themes