Theater voor iedereen! 

Daarom streven wij ernaar om ons theater zo toegankelijk mogelijk te maken. Theater is niet alleen kijken, maar ook horen, voelen en beleven in elk genre. 

Parkeren mindervaliden / Taxibus 

Minneveld: Er zijn 3 invalidenparkeerplaatsen ter hoogte van de ingang van het Gemeentehuis en de Bibliotheek. Een invalidenparkeerkaart is hier verplicht. Je kunt via de doorgang in het Gemeentehuis van het Minneveld naar het Meiveld waar je meteen links de hoofdingang van De Schalm ziet.

Parkeergarage Geer: Er zijn 4 invalidenparkeerplaatsen in de parkeergarage, 2 onder het Meiveld: ter hoogte van de lift en 2 onder het Minneveld: ter hoogte van de lift. In parkeergarage Geer is parkeren op een gehandicaptenparkeerplaats niet gratis.

Taxibus: Kom je met de taxibus dan kun je jezelf het beste laten afzetten op het Minneveld en de doorgang van het Gemeentehuis naar het Meiveld nemen.

No Dutch Required 

Ook bieden wij voorstellingen aan waarbij het niet noodzakelijk is om de Nederlandse taal te beheersen. De artiesten zijn over het algemeen wel Nederlands en vertellen hun verhalen in hun eigen taal. Toch kan de taal van muziek prachtig overgebracht worden en is door iedereen te verstaan. 

You don't need to speak Dutch to be able to understand some shows in Theater de Schalm. These shows, mainly music, are labeled as 'No Dutch Required' (see link below for details).   

Bekijk hier het No Dutch Required overzicht. 

'The international language of music and dance requires no words!'

Geleidehonden

Samen nog meer mogelijk! 

Samen met jou gaan we graag in gesprek over hoe we een avond naar het theater nog plezieriger en toegankelijker kunnen maken. Zo staat het aanbod met gebarentolk of blindentolk niet vast. Zie je een voorstelling in ons programma staan waar jij een gebarentolk bij wil hebben? Neem dan contact met ons op zodat we de mogelijkheden kunnen bespreken. 

Samen komen we verder, dus heb je algemene tips voor ons, of ideeën over hoe wij het theaterbezoek nog aangenamer kunnen maken? Neem dan contact met ons op en stuur een mailtje naar bente.aalbers@deschalm.com